SAVED ITEMS

PARIS – TIPS & TRICKS

 photo paris_zps276c8e41.jpg

Om præcis en uge smutter min søde mor og jeg til Paris, hvor vi skal tilbringe tre dage og jeg kan næsten ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig. Både fordi jeg ikke har været ude og rejse siden efteråret, og fordi jeg blev fuldstændig tryllebundet af byen, sidst jeg besøgte den. Det er ved at være et par år siden, så hvis I ligger inde med nogle gode tips til bydele, cafèer, butikker osv. vil jeg meget gerne høre fra jer!

TAK <3

7 kommentarer

 • Åh, gid det var mig. Det er ved at være et år siden sidst jeg var der – dengang smed jeg en lille guide sammen her: http://nanabech.com/tag/paris-guide/ .. Det er lidt en blanding af turist-must-sees og mindre steder, som bare er fantastiske :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Her er nogle af mine personlige favoritter og tips – jeg har helt sikkert glemt en masse, men mit bedste tip er at kaste sig ud i det, og lukke guidebøgerne!

  Marché des enfants rouge, et marked med lækre madboder fra hele verden – 39, rue de bretagne. Spis burger fra burgerboden, den bedste jeg har fået i Paris!
  Sacre Coeur er fantastisk smuk, men meget turistet, så et godt tip er at stå tidligt op, og købe morgenmad hos bageren, og så sætte sig derop og se byen vågne med en croissant i hånden.
  Colette er hyped, men en sjov butik at kigge i. De har alle de magasiner du kan ønske dig. 213 Rue Saint-Honoré.
  Repetto butikkerne er så fine, og de har de dejligste sko!
  Hvis i skal se Notre Dame, så prøv at gå om bagved, det er faktisk næsten flottere på bagsiden. Shakespeare and Company ligger lige omkring Notre Dame. Det er den fineste boghandel, en hurtig googlesøgning vil nok gøre dig helt forelsket! Jeg overvejede i hvertfald at flytte ind.. Tjek deres facebookside for events, der er ofte oplæsninger, både på fransk og engelsk, af store og små forfattere.
  Passages Couverts er de fineste overdækkede passager med skønne butikker. Jeg kan ikke huske adressen, men det kan helt sikkert googles.
  Rue des Rosiers i Marais er en fin gade, men prøv at tage nogle af sidegaderne også! Det er på den gade L’as du Fallafel ligger, biksen som flere kendisser (bl.a. Lenny Kravitz, og hvem vil ikke lytte på den mand..) har udråbt til det bedste i verden. Dét er så løgn. De andre fallafelbikse i området er mindst lige så gode, og med langt mindre kø!
  Når I nu er på gaden (Rue des Rosiers) kan I passende gå på Le Loir dans la Theiere og dele et stykke citrontærte. Den er virkelig god (og stor!).
  På 38, Rue de Sèvres (7. arrondissement) finder du Grande Epicerie. Det er en kæmpe gourmetbutik. Det meste er svinedyrt derinde, men om ikke andet er det skægt at se på folk der køber en flaske vand for 62,5 euro!

  Hvis I vælger at bruge metroen, kan jeg anbefale at I køber en “carnet” af 10 billetter, det koster omkring 13 euro. Det er det billigste. Hvis I er modige kan I selvfølgelig også købe et Vélib-kort, og så cykle rundt i byen – men som sagt, det er på eget ansvar at cykle i Paris 😉
  Så er der jo selvfølgelig Eiffeltårnet (som jeg faktisk aldrig var oppe i, på trods af at jeg boede lige ved siden af!) og magiske musée d’Orsay.
  Bedste madoplevelse i Paris var på La Massara, den lækreste italienske restaurant, hvor der faktisk bliver talt mere italiensk ved bordene

  PS: Glem nu ikke at rippe de franske apoteker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   TUSIND TUSIND TAK, Karoline!! Det var så sødt af dig at tage dig tid til at skrive. Jeg vil helt sikkert benytte mig at dine tips 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder dejligt, jeg var der sidste år i maj og Paris er fantastisk. Vi fandt denne lækker restaurant:
  ladybugdenmark.blogspot.dk/2013/05/drmmer-om-den-varme-chokoladekager.html
  Butik Colette er altid et besøg værd.
  Håber I får en super tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Uh hvor ser det lækkert ud. Det er noteret. TAK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du ikke allerede har været der, så er Dali museet helt sikkert besøget værd (http://www.daliparis.com/) og selvfølgelig pere lachaise kirkegården (http://www.pere-lachaise.com/perelachaise.php?lang=en). Det er i hvert fald mine to ynglings steder i Paris

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SAVED ITEMS