MATCHING SUITS

ABOUT THE STUDIES

 photo tumblr_lf4664KXHL1qa7twe_zpsfdbc4d87.jpg

“Hvad er det egentlig du læser?” Det er et af de spørgsmål, som jeg efterhånden har fået en del gange og for et par dage siden, spurgte en sød læser, om jeg ikke ville uddybe det lidt – og selvfølgelig vil jeg det.

Jeg læser på RUC (også kaldet Roskilde universitet) på den humanistiske basislinje. Jeg startede faktisk tilbage i 2008 hvor jeg tog 1. og 2. semester. Jeg gik hurtigt død i det og besluttede mig for at droppe ud. Jeg var heldigvis så fornuftig at gøre mit 2. semester færdig, for jeg vidste jo ikke om det ville komme mig til gode en skønne dag. Det kan I næsten gætte jer til at det gjorde.

Efter RUC lavede jeg en masse forskellige ting. Arbejdede på Costume, for Stylegallery, i COS og i mellemtiden voksede bloggen stille og roligt og begyndte også at blive en lille indtægtskilde – eller et job om man vil. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide min hverdag i de år. Især fordi der aldrig var to dage der var ens, men samtidig kunne jeg også mærke, at jeg nok ikke kunne blive ved for evigt og det ville være mest fornuftigt at få mig en uddannelse.

I september sidste år flyttede jeg til Berlin og fik selvfølgelig en masse tænketid og filosoferede en del over fremtiden. Jeg begyndte så småt at fortryde, at jeg ikke fik gjort den der RUC-bachelor færdig, så jeg i det mindste havde den. En uddannelse. Jeg kontaktede RUC og hørte hvordan landet lå, i forhold til at starte igen – der hvor jeg slap. De mente at det godt kunne være en mulighed (selvom jeg havde været væk i en del år) og bad mig om at skrive en motiveret ansøgning. Det gjorde jeg naturligvis og hvis jeg selv skal sige det, var den ret god og det gik op for mig, at jeg alligevel havde fået en del på mit CV i løbet af årene. I november modtog jeg et brev om jeg var blevet optaget fra Februar 2013. Her startede jeg så på mit 3. semester, hvilket gik ganske fint. Jeg skulle selvfølgelig lige skulle vænne mig til skole og lektier igen. I sidste uge tog jeg så hul på mit 4. semester.

Hvad RUC helt præcis går ud på, er jeg ikke den rette til at forklare og det har selv taget mig et par år at forstå studieordningen. Jeg vil endda sige, at det stadig kan være lidt af et puslespil for mig. I korte træk kan jeg fortælle, at man bliver bachelor i to fag og for mit vedkommende bliver det nok i kommunikation og dansk, eller det der hedder Performance design. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu. Det lyder skørt, men på RUC “bygger” man nærmest selv sin uddannelse, hvilket passer rigtig godt til de lidt flyvske typer som mig. Halvdelen af uddannelsen bygger også på projektarbejde, som skal udføres i grupper. Det kan både være noget af det sjoveste og noget af det værste. Jeg vil dog gerne indrømme, at hvis jeg helt selv kunne bestemme, tog jeg kun fag og droppede projekterne. Det kan altså været noget af en udfordring, når 7 personer skal mødes en gang om ugen i 4 måneder. Men igen, så er det der med, at man ikke kun lærer om – og af fagligheden, kernen af RUC. Alt i alt er jeg glad og tilfreds. Der er plusser og minusser, men det vil der jo altid være. Mit største ønske vil dog være, at man enten flyttede hele RUC til København eller lavede en direkte metro derud. Dream on.

Jeg håber at det gav jer et lille indblik i det hele (hvis I har læst så langt). Hvis I har lyst må i meget gerne fortælle mig hvis I læser eller har læst. Det er altid lidt sjovt at høre mere om jer derude <3

11 kommentarer

 • […] Kalau sudah jenuh, jangan dipaksa via wewonder.dk […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Ville bare lige sige at jeg læser med på bloggen 🙂
  Har selv overvejet at læse dansk og kommunikation på RUC så syntes det var meget sjovt at du lige skrev et indlæg om det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder faktisk rigtig fedt sådan, som du har taget din uddannelse. Altså med mulighed for lidt “sabbatår” imellem, hvis man kan kalde det det 🙂
  Jeg er selv startet på 1. semester som designteknolog på Teko (fashion design). Og jeg glæder mig bare rigtig meget til at komme helt ordentligt igang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Det kan jeg godt forstå. Det er altid dejligt at lave noget som giver mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Dit indlæg kommer som kaldet!!
  Jeg er netop begyndt at tænke dybere over hvad jeg skal næste år, og lige nu virket hum. bas. på RUC som det bedste. Men jeg har virkelig også mine fordomme.

  – Jeg bor i Århus, og er enormt glad for byen. Jeg er dog begyndt at savne noget større og København er jo det næste, men jeg er simpelthen så bange for at jeg ikke kommer til at føle mig tilpas?

  – Derudover er jeg ikke verdens mester til gruppearbejde. Jeg kan godt arbejde sammen med andre, men har jeg muligheden, vil jeg langt hellere arbejde individuelt. Derfor er jeg bange for, at jeg det ikke giver nogen mening at starte på RUC? Kan jeg godt starte med den indstilling?

  Sikke meget jeg kan skrive, er godt nok bare i tvivl…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu blander jeg mig lige, for jeg går også på RUC, men har egentligt haft det på samme måde som dig 🙂 Gruppearbejde er super hårdt, men det fede ved RUC er at du får lært det gennem din uddannelse – for de fleste gælder det nemlig at de alligevel skal arbejde i teams når de kommer på arbejdsmarkedet, og så skal de først til at vænne sig til det der. Så har man altså en fordel, når man har gjort det i 3-5 år før! Så selvom du ikke kan lide gruppearbejde (det tror jeg der er meget få, der egentligt kan, når man kun har haft de dårlige gymnasieagtige oplevelser med det), så lærer man en masse af det, og det er super brugbart senere :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jeg er helt enig her. Det er super hårdt når man står i dag, men bagefter giver det en hel masse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Tusind tak for din kommentar 🙂
   For det første er det jo altid svært at flytte til en helt ny by og det tager lang tid før man falder til. Sådan havde jeg det både med KBH og Berlin. Men pludselig er det jo der man har hele sit liv og så elsker man det. Jeg ELSKER København.

   Det tror jeg faktisk godt at du kan. En studievejleder vil nok ikke give mig ret, men jeg har det lidt på samme måde som dig og nu har jeg da klaret 3 semestre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Lyder total spændende! Især det med Berlin. Hvad lavede du dernede og hvor længe var du der? Har du evt. Nogle blogindlæg om det?(-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jeg arbejdede i COS et par gange om ugen og ellers levede jeg faktisk bare af bloggen.
   Jeg var der i 4 måneder og hvis du kigger mine arkiver fra September 2012 til December 2012 handler det hele om Berlin 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave some love

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MATCHING SUITS